Mažų ląstelių – didelė vertė Pagrindinis - Naujienos
 
Atgal
 
warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/klb.lt/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Naujienos

  • „Vita34“ švenčia 20 metų jubiliejų
    2017-04-07

    Balandžio 7 dieną seniausias Europoje Kamieninių ląstelių bankas „Vita34“ švenčia 20 metų jubiliejų.

    Daugiau
     
  • Sėkminga kamieninių ląstelių transplantacija įgyvendinant „Vita 34“ brolių ir seserų iniciatyvą
    2016-11-09

    Leipcigas, 2016 m. spalio 13 d. Šią savaitę prie „Vita 34“ komandos prisijungė nepaprastas stažuotojas – 16-metis Janas Hömmeʼas. Brolius Janą ir Arneʼą (11 m.) sieja kai kas labai ypatinga. Siekiant nugalėti kraujo ligą Janui buvo transplantuotos kamieninės ląstelės, paruoštos iš jaunesniojo brolio virkštelės. Šis sėkmingas kamieninių ląstelių gydymas tapo įmanomu dėl „Vita 34“ įgyvendinamos brolių ir seserų iniciatyvos.

    Daugiau
     
  • KLB ir Vita 34 - viena šeima.
    2015-09-18

    Lietuviškas Kamieninių ląstelių bankas "Imunolita" tapo Vokiško kamieninių ląstelių banko "VITA 34" dalimi. Mes esame VITA 34 šeimos dalis Baltijos šalims.

    Daugiau
     
  • Molekulė, kuri padės padauginti virkštelės kraujo kamienines ląsteles
    2014-09-29

    Gruodžio mėnesį pradedamas pirmasis klinikinis tyrimas, kurio metu bus siekiama įvertinti pirmiausia bioreaktoriaus, sukurto Peter Zandstra, pajėgumą gauti terapijai reikalingą virkštelės kraujo kamieninių ląstelių skaičių. Medikų teigimu, UM171 padarys šį procesą dar efektyvesnį. O tai reiškia, jog galima bus padėti daugiau pacientų  su mažesniu šalutiniu poveikiu ir greitesniu pasveikimu. 

    Daugiau
     
  • Kamieninių ląstelių terapija: ar galime išauginti vieno metro ilgio motorinį neuroną?
    2014-09-16

    Nors kamieninių ląstelių terapija turi daug potencialo įvairių ligų gydyme, vis dėlto išauginti vieno metro ilgio aksoną, kuris atstatytų Lou Gehrig‘o liga sergančiųjų pacientų motorines funkcijas, daugeliui skamba kaip mokslinė fantastika. Tik išsiaiškinus šios degeneracinės nervų ligos patogenezę ir priežastis, lemiančias neuronų žuvimą, bus galima ieškoti tinkamiausių gydymo metodų, o kol kas kamieninės ląstelės yra nepakeičiama priemonė aiškinantis amiotrofinės lateralinės sklerozės priežastis molekulių lygmenyje.

    Daugiau
     
  • Parkinsono liga: ar kamieninės ląstelės išgydys senėjančią visuomenę?
    2014-08-01

    Bene lengviausiai gaunamos ir gerai diferencijuojančios į įvairius audinius virkštelės kraujo kamieninės ląstelės yra vienas iš perspektyviausių Parkinsono ligos gydimui naudojamų ląstelių tipas. 2008 m. atliktas kinų klinikinis tyrimas, kurio metu pacientams buvo įterptos būtent iš virkštelės gautos mezenchiminės kamieninės ląstelės, parodė, jog ląstelių terapija yra daug žadanti gydymo metodika. 

    Daugiau
     
  • Mokslininkai ataugino rageną iš suaugusio žmogaus kamieninių ląstelių
    2014-07-09

    Bostono (JAV) tyrėjai sėkmingai išaugino žmogaus ragenos audinį, kurio panaudojimas medicinoje potencialiai leis atkurti regėjimą akliesiems. Tai vienas pirmųjų bioaudinių, sukurtų iš suaugusio žmogaus kamieninių ląstelių. Nors kamieninių ląstelių tyrimai dar tik įsibėgėja, jų pritaikymas ligų gydymui sparčiai auga. Jau ankščiau žinoma, jog kai kurioms ligoms, tokioms kaip glaukoma, aklumas, makulos degeneracija gali būti naudojamos iš kaulų čiulpų arba virkštelės kraujo gautos mezenchiminės kamieninės ląstelės. 

    Daugiau
     
  • Dantis mėgintuvėlyje: magija ar tikrovė?
    2014-06-26

    Ar kada nors įsivaizdavome malonų vizitą pas odontologą be skausmo ir baimės? Ne vieną reguliariai lankytis pas dantų specialistą atbaido vien mintis apie dūzgiantį grąžto garsą ar adatos dūrį į jautrią burnos gleivinės vietą. Visgi, kas kažkada atrodė tolima svajonė, pamažu virsta realybe. Naujausi mokslininkų atradimai ir kamieninių ląstelių terapija greitai pakeis skausmingas ir nemalonias dantų taisymo procedūras, kadangi natūralius dantis bus galima išauginti in vitro.

    Daugiau
     
  • 60 metų leukemija sergančio vyro gyvybę išgelbėjo virkštelės kraujas
    2014-03-07

    Didžiojoje Britanijoje leukemija sergančiam pacientui, kuriam buvo likę gyventi apie 18 mėnesių, buvo transplantuoti du  virkštelės kraujo kamieninių ląstelių vienetai. Davidas Pyne, kuriam yra 60 metų, buvo priverstas apsvarstyti alternatyvius gydymo būdus, kuomet chemoterapija ir  kraujo perpylimai nepadėjo. Jam buvo pasiūlytas gydymas naudojant donorų kraują - iš dviejų naujagimių virkštelių.  Vienas  virkštelės kraujo donoras buvo iš Amerikos, kitas iš Prancūzijos.

    Daugiau
     
  • "Nauja" oda iš virkštelės kraujo
    2014-02-28

    Vystantis regeneracinei medicinai sukuriama vis daugiau naujų, pažangių ir efektyvių gydymo metodų. Dar vienas spartus žingsnis į priekį – nudegimų gydymas kamieninėmis ląstelėmis. Pirmą kartą naudojant kamienines ląsteles iš virkštelės buvo išauginta dirbtinė oda. Šis naujas metodas sunkių nudegimų pacientams užtikrina greitesnį odos persodinimą, kadangi dirbtinė oda gali būti saugoma ir panaudojama vos prireikus.

    Daugiau